Οφέλη για την Yγεία

Οφέλη για την Yγεία

Ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, το ελαιόλαδο βοηθά:

  1. Στη μείωση της “κακής” χοληστερίνης (LDL) στο αίμα.
  2. Στην διατήρηση της περιεκτικότητας του αίματος σε “καλή” χοληστερίνη (HDL).
  3. Στην πρόληψη φραγής των αρτηριών και κατά συνέπεια στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.
  4. Στην θεραπεία του έλκους στομάχου και δωδεκαδάχτυλου, αφού διευκολύνει την πέψη.
  5. Στη σωστή διατροφή των διαβητικών και κατά συνέπεια στην ισορροπία των τιμών του σακχάρου.
  6. Στην πρόληψη του καρκίνου.

Σήμερα στη χώρα μας η ελιά είναι μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες. Ειδικότερα στην Κρήτη που είναι από τις θερμότερες και ξηρότερες περιοχές της Ελλάδος και που η εδαφολογική της σύσταση είναι τέτοια ώστε να ανάγουν το Κρητικό ελαιόλαδο ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου.