Το παρθένο ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην καρδιαγγειακή υγεία. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερίνης, της “κακής” χοληστερίνης, που είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τα αντιοξειδωτικά του, όπως οι πολυφαινόλες, προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία από την οξείδωση και τη φλεγμονή, ενισχύοντας την υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, το παρθένο ελαιόλαδο βοηθά στην αύξηση της HDL χοληστερίνης, της “καλής” χοληστερίνης, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση της LDL από τις αρτηρίες.
Με την καθημερινή κατανάλωση παρθένου ελαιολάδου, βελτιώνεται η αρτηριακή πίεση και μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Δύο κουταλιές της σούπας ημερησίως αρκούν για να εκμεταλλευτείτε τα πολυάριθμα οφέλη αυτού του φυσικού προϊόντος, καθιστώντας το έναν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία της καρδιάς.