Η φύλαξη…

Η φύλαξη…

Κατόπιν, το ελαιόλαδο που θα παραχθεί φυλάσσεται σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου πραγματοποιείται η φυσική καθίζηση. Αυτή η διαδικασία είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της καθαρότητας και της ποιότητας του ελαιολάδου.

Οι ανοξείδωτες δεξαμενές διατηρούν το ελαιόλαδο σε ιδανικές συνθήκες, προστατεύοντάς το από το φως, τον αέρα και τις ακραίες θερμοκρασίες, παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητά του. Η φυσική καθίζηση επιτρέπει στα μικρά σωματίδια και στα υπολείμματα να κατακαθίσουν στον πάτο των δεξαμενών, διαχωρίζοντας έτσι το καθαρό ελαιόλαδο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το ελαιόλαδο παραμένει σταθερό, διατηρώντας τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά, τα αρώματα και την πλούσια γεύση του. Η διαδικασία της καθίζησης μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, επιτρέποντας στο ελαιόλαδο να ωριμάσει φυσικά και να αναδείξει όλα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Μόλις ολοκληρωθεί η καθίζηση, το ελαιόλαδο μεταγγίζεται προσεκτικά από τις δεξαμενές σε μικρότερα δοχεία, έτοιμο πλέον για εμφιάλωση. Αυτή η φάση διασφαλίζει ότι το τελικό προϊόν είναι απαλλαγμένο από ακαθαρσίες και έχει την άριστη ποιότητα που απαιτούμε.

Η μέθοδος αυτή, συνδυάζοντας παραδοσιακές πρακτικές με σύγχρονες τεχνολογίες, εξασφαλίζει ότι το ελαιόλαδο που φτάνει στο τραπέζι σας είναι αγνό, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, και αντιπροσωπεύει την αφοσίωση και την φροντίδα με την οποία το παράγουμε.