Ποιοι Είμαστε

minoiko-2.png

Ποιοι Είμαστε

Η εταιρεία μας εδρεύει στη Λαγούτα ένα μικρό χωριό, από όπου κατάγεται και η οικογένειά μας, στο ορεινό Μονοφάτσι στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε τις εργασίες της το 1997, από μέλη της οικογένειας Αλεξάκη, αρχικά με μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής ελαιολάδου από ελαιόκαρπο που παράγεται σε ελαιώνες που φυτεύτηκαν πριν δεκάδες χρόνια από τους παππούδες μας.

Το επόμενο βήμα ήταν η εμπορία του προϊόντος μέσω τρίτων εταιρειών που διακινούν ποσότητες ελαιολάδου σε παγκόσμια κλίμακα. Από το έτος 2000 κάνουμε μια προσπάθεια να τυποποιήσουμε και να προωθήσουμε από μόνοι μας το δικό μας λάδι στο πιάτο σας χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.

Σκοπός μας είναι να φτάνει σε σας τους καταναλωτές το λάδι όπως φεύγει από τα χέρια μας ώστε να απολαμβάνετε το Κρητικό-Μονοφατσιώτικο ελαιόλαδο που τρωμε εμείς οι ίδιοι και δίνουμε στα παιδιά μας.

Μας ενδιαφέρει με τον τρόπο αυτό να προστατεύσουμε την ταυτότητα του προϊόντος που παράγουμε από τυχόν προσμίξεις με ελαιόλαδα κατώτερης ποιότητας που και τον καταναλωτή εξαπατούν αφού δεν απολαμβάνει ότι πληρώνει και εμάς δυσφημούν. (Ο αγοραστής πλέον γνωρίζει την προέλευση αυτού που αγοράζει και είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο θα το ξεχωρίζει).

minoiko-2.png

Η Ιστορία μας

Η Εταιρία μας
Τυποποίηση
Πιστοποίηση
Προστασία
Η οικογένεια Αλεξάκη ξεκίνησε τις εργασίες τις το 1997 στο ορεινό Μονοφάτσι στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τυποποίηση και προώθηση του προϊόντος μας στο πιάτο σας χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.
Πιστοποίηση ελαιολάδου χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων και πληροί όλα τα πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας.
Προστατεύσουμε την ταυτότητα του προϊόντος που παράγουμε από τυχόν προσμίξεις με ελαιόλαδα κατώτερης ποιότητας.

1997
2000
2008
2024
minoiko-2.png

Διαδικασία Παραγωγής

Η καλλιέργεια…

Η καλλιέργεια…

Αρχικά, η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων γίνεται από τους αγρότες μας με παραδοσιακές τεχνικές.

Η επεξεργασία…

Η επεξεργασία…

Το επόμενο στάδιο είναι η συγκομιδή του ελαιοκάρπου από τους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής μας.

Η φύλαξη…

Η φύλαξη…

Κατόπιν, το ελαιόλαδο που θα παραχθεί φυλάσσεται σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές.

Η εμφιάλωση…

Η εμφιάλωση…

Το τελικό στάδιο είναι η εμφιάλωση του ελαιολάδου στο εμφιαλωτήριο της επιχείρησης.