Η επεξεργασία…

Η επεξεργασία…

Το επόμενο στάδιο είναι η συγκομιδή του ελαιοκάρπου από τους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής μας και η μεταφορά αυτού στο εργοστάσιο επεξεργασίας του ελαιοκάρπου που διαθέτουμε. Η διαδικασία της συγκομιδής πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή και μεθοδολογία, ώστε να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα των καρπών.

Οι αγρότες μας επιλέγουν τη σωστή χρονική στιγμή για τη συγκομιδή, όταν οι ελιές έχουν φτάσει στην ιδανική ωριμότητα. Αυτό εξασφαλίζει ότι το παραγόμενο ελαιόλαδο θα έχει την καλύτερη γεύση, αρώματα και θρεπτικά συστατικά. Η συγκομιδή γίνεται είτε χειροκίνητα είτε με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων που σέβονται το δέντρο και τον καρπό.

Αμέσως μετά τη συγκομιδή, οι ελιές μεταφέρονται προσεκτικά στο εργοστάσιο επεξεργασίας μας. Η γρήγορη μεταφορά είναι κρίσιμη για την αποφυγή της οξείδωσης και της ζύμωσης των καρπών, διασφαλίζοντας έτσι την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.

Στο εργοστάσιο, οι ελιές περνούν από διαδικασίες καθαρισμού και πλύσης για να αφαιρεθούν τυχόν ξένα σώματα και ακαθαρσίες. Στη συνέχεια, ακολουθεί η σύνθλιψη και η μάλαξη του ελαιοκάρπου, προκειμένου να απελευθερωθεί το πολύτιμο έλαιο. Όλη η διαδικασία γίνεται με σεβασμό προς την παράδοση, αλλά και με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών που εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή μας στην παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που φτάνει στο τραπέζι σας γεμάτο γεύση και θρεπτικά οφέλη.